Om mig

Politik är att vilja, sade Olof Palme och det är en mycket bra sammanfattning kring vad politik handlar om för mej, en vilja att förändra och förbättra samhället.

Jag jobbar som verksamhetsledare för Finlands Svenska Socialdemokrater, vilket innebär att jag har en omfattande kännedom om olika politiska nivåerna, såväl kommunala frågor som nationella ärenden är bekanta för mig.

Intresset för samhällsfrågor föddes tidigt. Jag minns med värme och glädje de samtal jag som barn och tonåring förde med min mormor. Att höra henne berätta om de politiska gärningar hon varit med om, konkreta beslut som förbättrat mängder av människors liv var så oerhört inspirerande och hon är en stor politisk förebild för mig.

Slutligen så tycker jag det är viktigt att trots en hektisk tid i mitt liv med två barn, 8 och 11 år, så anser jag att det är viktigt att även barnföräldrar engagerar sig politiskt eftersom en så stor del av det kommunala beslutsfattandet berör barn och unga. Sedan 2017 har jag varit medlem i nämnden för fostran och undervisning i Vasa och jag trivs ypperligt med att arbeta för den bästa möjliga småbarnspedagogik och utbildning för alla barn och ungdomar i Vasa!