Nyttiga appar och tjänster för skrivande 2


Under 2016 tänker jag ge ut en bok, antagligen i elektronisk format, så korrekta benämningen är väl e-bok, i ett försök att redogöra för hur det är att jobba med politik. I det första skedet är det viktigaste för mig att strukturera upp innehållet, vad ska med och vad ska inte med. Här följer lite tips på nyttiga appar och tjänster för skrivande, och för hur du kan bli papperslös!

Det första jag har gjort är att göra en tankekarta. Till det använder jag Mindmeister. På deras webbsida kan man göra elektroniska tankekartor. De har dessutom appar för iOS, så jag har alltid tankekartan med mig och jobbar med den alltid nu som då. Det är också möjligt att samarbeta kring projekt via deras webbsida, samt köra presentationer direkt därifrån. Så är ni i behov av dylikt kan jag verkligen rekommendera Mindmeister.

På tal om appar, en av mina absoluta favoriter är appen Evernote. I korthet kan man säga att Evernote är en tjänst för att spara, synkronisera och hantera material bestående av text, bild eller ljud. Du kan göra olika häften och inne i dom spara anteckningar bestående då av text, bild eller ljud. Till exempel har jag olika häften för olika jobbprojekt, och olika häften för privata angelägenheter. Och naturligtvis ett elektroniskt häfte för min kommande e-bok. Evernote finns som app för datorer och mobila enheter. Evernote har också en egen scanningsapp för mobila enheter, Scannable. Tack vare den kan man säga hejdå till så gott som alla papper, vilket passar mig utmärkt. Ett konkret exempel, du köper en produkt, får garantikvittot. Genom Scannable tar du en bild av kvittot. Du kan skicka bilden direkt från Scannable till Evernote, till häftet du döpt till ”garantikvitto” och därefter är papperslappen onödig.

Nu har ni fått ta del av några av de appar och hjälpmedel jag använder. Jag kan verkligen varmt rekommendera alla tre ovannämnda appar och tjänster.

PS. Har Du tankar och ideér om vad Du skulle vilja skulle ingå i min bok? Eller förslag på vad jag kunde skriva om på bloggen? Hör av dig! Antingen genom att kommentera här eller genom min ta kontakt-sida.

 


Kommentera

2 tankar om “Nyttiga appar och tjänster för skrivande

  • Lauri Heikkinen

    Hur vore det att ordna ett utbildningstillfälle där dina appar presenterades konkret? Villkoret för deltagarna vore, att de tar med sig sina datorer eller mobiler.

    • Nils-Johan Englund Inläggsförfattare

      Ett mycket bra förslag Lauri! En möjlighet vore också att göra ett videoklipp där jag går igenom några appar och deras användning. Jag ska fundera på saken!