Min guide till politik

Jag har länge haft en tanke om att försöka skriva en slags guide till politik. Problemet är att ämnet är så otroligt brett. Hur ska jag begränsa det hela? Vilka områden ska jag ta upp? Vad intresserar folk, om det ens gör det?

Jag har varit medlem i ett politiskt parti sedan 1996. Jag har kandiderat i flera val och jobbar som ombudsman för Finlands Svenska Socialdemokrater så jag har erfarenhet av att vara både politiker och tjänsteman. Jag har lärt mig en hel del under de här åren och det skulle vara trevligt att dela med mig av det här på något sätt.

Jag vet inte om ”Min guide till politik” någonsin blir klar, om den ens ska heta så, eller om den blir klar men jag behåller den för mig själv. Men det är något jag återkommer till nu som då och en bok jag gärna skulle skriva.

Time will tell!