Helsingfors vs Stockholm


I mitt jobb är det svårt att vara 100% ledig, men till kontoret ska jag inte mera i år, förutom en sväng för att kolla posten. Arbetsåret avslutades på ett riktigt framgångsrikt sätt. Vi ordnade ett seminarium om hur man bättre kunde inkludera invandrare i samhället. President Tarja Halonen deltog. Ni kan läsa om seminariet på Arbetarbladets webbsida.

Jag och President Tarja Halonen.
Jag och President Tarja Halonen.

 

Just nu är jag och min familj i Stockholm. Min ena bror och hans sambo flyttade hit för ganska exakt en och en halv månad sedan. De bor på Södermalm i en riktigt trevlig lägenhet. Andra gången i år som vi är i Stockholm faktiskt. Söndag och måndag i Helsingfors, och idag-torsdag Stockholm.

Helsingfors domkyrka och Senatstorget
Helsingfors domkyrka och Senatstorget

Att resa med barn (7 månader och snart 4 år) är ofta en utmaning, men tack och lov har vi supersnälla barn så det har gått mycket bra hittills. Lite hemlängtan hade den äldre i morse, men två tallrikar gröt på Mariella botade den hemlängtan. Det viktigaste som man ska tänka på är att allt måste få ske på deras villkor. Inte för mycket program, tid för vila etc.

När man jämför Helsingfors och Stockholm känns det nästan orättvist redan från början. Helsingfors borde få något slags handikapp för att lite jämna ut oddsen. Och då har jag faktiskt inte något emot Helsingfors som stad i sig, staden har en viss charm. Stocholm har bara så mycket mer. Det är en mycket vackrare stad med en atmosfär som gör att man känner sig välkommen direkt. Kan det vara så enkelt att allting omkring en är på svenska? Nej jag tror inte det är så enkelt.

Imorgon blir det Skansen och Junibacken. Resten är öppet. Jag skulle väldigt gärna besöka Stockholms medeltidsmuseum. Undrar vem i vårt sällskap jag ska få med mig dit. Nåväl, det ordnar sig. Allt gott.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.