Därför kandiderar jag i kommunalvalet


Jag beslöt mig efter en tids funderande att ställa upp i kommunalvalet i Vasa. Jag gör det eftersom jag upplever att jag har en bred politisk erfarenhet, visioner för hur Vasa stad kan utvecklas samt en vilja att vara med och skapa bästa möjliga förutsättningar för barn och unga.

En del kanske tänker att det vore självklart för mig att kandidera eftersom jag jobbar med politik. Jag skulle snarare påstå att just därför så var det inte alls så självklart, åtminstone inte för mig. Det finns en risk att det blir för mycket politik helt enkelt. Samtidigt är det en enorm fördel eftersom jag får så mycket viktig information och kunskap om samhälleligt beslutsfattande via mitt jobb så det vore lite dumt att inte utnyttja den situationen.

Men det som sist och slutligen fick mig att ställa upp är att det har varit svårt att få småbarnsföräldrar att kandidera i kommunalvalet. Det här är synd eftersom bland annat dagvård och skola är väldigt viktiga inom det kommunala beslutsfattandet, och ännu mera vikt får de frågorna i framtiden ifall social- och hälsovårdsfrågorna flyttas till landskapen.

Eftersom mina egna barn är i kommunal dagvård och så småningom i skola så är det naturligt att jag vill att vi i Vasa ska ha bästa möjliga daghem och skolor. Dessutom har jag den här mandatperioden deltagit i nämnden för småbarnsfostran och utbildning samt i dess svenska sektion så jag har en bra uppfattning om hur skola och dagvård är ordnad i Vasa stad.

Trots att jag ”endast” är 35 år så har jag erfarenhet från många olika nivåer och organ inom politik. Jag har varit medlem i Finlands Socialdemokratiska Parti sedan 1996, tidigare ordförande för både Finlands Svenska Unga Socialdemokrater och för socialdemokraterna i Nykarleby.

Kommunala förtroendeuppdrag har jag innehaft i snart 20 års tid. Jag har jobbat för Finlands Svenska Socialdemokrater som ombudsman sedan 2012. Jag vet hur man ska arbeta politiskt för att få saker och ting uträttade. Jag har ett brett politiskt nätverk inte bara inom eget parti utan också till människor inom andra partier och till nyckelpersoner inom landsomfattande medborgarorganisationer.

Jag är väldigt intresserad av att höra vilka frågor som är viktiga för just Dig. Tveka inte att tag kontakt!

Här finns mina svar i YLE:s valkompass.

Gilla gärna min sida på Facebook! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Därför kandiderar jag i kommunalvalet”